Både du og katten har brug for den rigtige ernæring for dit helbred skyld. Men med mange forskellige variationer af kattefoder på markedet, kan det være svært at vælge den rigtige

Afbalancering af kosten er den vigtigste faktor

Hvis kosten ikke er afbalanceret, bliver det mindre end perfekt og kan i sidste ende føre til mange mangler. Hvis der ikke er vitaminer eller mineraler især calcium i kosten. Går katte temmelig hurtigt ned i sundhedsmæssige betingelser og kan blive livstruende. Især i killinger kan det gøres i en måned. Dette er en stor grund til, at dyrlæger er imod hjemmelavede måltider, de er dem, der ser alle fejlene.

Naturlig fodring adfærd i katte

Katte er ensomme jægere og spise folk. Blandt alle katte arter jagter kun løver i flok og spise sammen. I et naturligt miljø vil katte jage og spise 10 eller flere små måltider om dagen. En måde at emulere denne naturlige jagt adfærd er at bruge en “feed Machine” eller “Food Calendar”. Hvor din kat skal interagere med automaten. For at få små stykker mad som en lille kødbolle eller røræg osv. Du kan også skjule små mængder af tør mad rundt i huset for din kat til at begynde at søge efter dem. og Spis, måske i lavvandede plastikbeholdere eller ægge kartoner.

Frugt & grøntsager

Katten er en obligatorisk kødædende og trives på en rå eller kogt kød baseret kost. De har ikke noget behov for frugt og grøntsager.

Overvej både våde og tørre fødevarer

Der er mange former for mad, der er komplet og afbalanceret med de to mest populære typer. Det er våd og tør kattefoder. Våd mad er en nem måde at sikre, at din kat holdes hydreret. Og altid giver en konstant forsyning af ferskvand. Din kat kan have en præference for den ene eller den anden eller begge. Husk, at vand altid skal være til rådighed til tørfoder fodring.

Normalt i de fleste huse med flere katte, mad fodring med individuelle fodring stationer er den bedste tilgang. Dette gælder især, når nogle katte skal fodres med en bestemt type mad. Frit valg af foder kan være problematisk i multi-Cat situationer. Især fordi det ikke er let at overvåge hver kats appetit og fødeindtagelse. Dette kan gøre det sværere at se, når din kat ikke føler sig godt.

Att välja kött

Som din kat måske ønsker, er undertiden en vanskelig opgave. Hvis din kat er ny til en rå kød diæt, kan det tage et stykke tid, før de fuldt ud accepterer det. Fjerkræ er normalt mere accepteret af katte, jord eller hakkede. Andre kød til at prøve omfatter: oksekød, lam, svinekød, spil, kanin, struds, etc. Kødet skal være sundt og egnet til konsum. Fisk kogte eller rå, er fremragende kattefoder og slags til nyrerne såkaldt blød mad.

kat

Uanset livsstil, er det vigtigt, at katten får en så. Ernæringsmæssige sammensætning og afbalanceret kost for deres alder og andre faktorer. Fordi katte kræver flere og unikke næringsstoffer i fødevarer end vi mennesker og hunde.

Dette er især vigtigt, fordi vi ikke kan garantere, hvad de kan supplere deres kost med, når de er ude. Et næringsstof af særlig betydning for en aktiv livsstil er protein. Fordi det er nødvendigt at opbygge og vedligeholde muskler samt at være deres primære energikilde. Som er unikt for katte.